Saivo » Specials » Vreemde buitenlandse keuken

Opmerkelijk en vies eten en drinken

Opmerkelijk en vies eten en drinken De buitenlandse keuken is voor ons Nederlanders misschien iets eigenaardig. Dieren en dierlijke producten die wij niet eens beschouwen als een voedselbron worden bijvoorbeeld in Azië en Amerika wel gegeten. Sommige etens- en drinkwaren worden al eeuwen geconsumeerd omdat het als medicijn dient, zoals het drinken van wijn met een hertenpenis. Ook wordt er steeds meer geëxperimenteerd met smaakcombinaties, zoals een milkshake in de smaak zoete aardappel, die in het desbetreffende land een grote hit zijn. Zulke producten komen vaak niet in Nederland op de markt, waardoor vele voedselrages aan ons voorbij gaan. Als je graag reist en geïnteresseerd bent in de gewoontes en tradities in een land, wees dan voorbereid dat je te maken kan krijgen met vreemde en soms smerige gerechten.
Jonge muisjes als ingrediënt in rijstwijn / Bron: Muhammad Mahdi Karim / Zoohouse, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Jonge muisjes als ingrediënt in rijstwijn / Bron: Muhammad Mahdi Karim / Zoohouse, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Vreemd eten en drinken uit Azië

Azië heeft een reeks aan voedingsmiddelen en gerechten die je in Nederland niet tegenkomt. Een voorbeeld is de delicatesse ‘balut’ in Zuidoost-Azië. Dit deels ontwikkelde eendenembryo wordt gegeten met pittige kruiden. Om de maaltijd compleet te maken wordt er een biertje bij gedronken. Natuurlijk kun je ook een ander drankjes bestellen in Azië, zoals wijn met babymuisjes of met een hertenpenis. Bevalt de smaak je niet, poets dan je tanden niet met tandpasta uit India, want de kans is groot dat er koeienurine in zit. Dat is natuurlijk helemaal niet vreemd, aangezien koeienurine in India ook graag gedronken wordt.

Voornamelijk Japanners staan bekend om hun vreemde (eet)gewoontes. In het land is onder andere een helemaal zwarte hamburger te verkrijgen die gekleurd wordt door middel van inktvisinkt. Pannenkoeken waar wij Nederlanders dol op zijn, hebben ze in Japan gelukkig ook. Op elke hoek van de straat staat daar wel een (fris)drankautomaat waar je een blikje met de smaak pannenkoek uit kunt halen.

Ook in de Verenigde Staten heeft men vreemde eetgewoontes

Als de Aziaten dierlijke geslachtsdelen in hun alcohol serveren, dan doen de Amerikanen dat even over. In één van de Amerikaanse staten krijg je in je glas whisky een menselijke teen. De donkerbruine tot zwarte teen is nog steeds in het bezit van een nagel. Naast whisky, zijn Amerikanen dol op bier en echte pizza-eters. Het moet dus niet als een verassing komen dat daar bier bestaat dat smaakt als pizza.

In het noorden van Amerika, eet men met feesten en partijen vogels. Het enige wat vreemd is aan het gerecht is dat ze de vogels eerst levend in een zeehondenbuik hebben gestopt. Ook in de Zuidwestelijke Verenigde Staten moet je extra opletten wat je eet. Een gerecht dat eruit ziet als rijst, kunnen zomaar miereneieren of -larven zijn.

Als je op vakantie gaat naar de Verenigde Staten, wees dan niet gevreesd. Er is een verscheidenheid aan ‘lekker’ eten op de markt. Wat dacht je van een hamburger met daartussen een geglazuurde donut van 1500 calorieën?

Bijzondere koffie in België / Bron: Boy, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bijzondere koffie in België / Bron: Boy, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Heeft Europa ook vieze gerechten en drankjes?

Om bijzondere producten te proeven, ben je niet verplicht om Europa te verlaten. In Italië serveren ze speciale kaas waar de maden nog uit kruipen. In België kun je de kaas wegspoelen met koffie die vers uit een Thaise olifant komt. Voor de liefhebbers van hamburgers kun je voor een luxe broodje naar Frankrijk voor een hamburger met kaviaar of voor een minder luxe broodje naar Spanje voor een broodje met hersenen. Ga je backpakken in Europa, ga dan even langs Duitsland om een hamburger in een blikje te kopen. Kook het blikje, geniet van je hamburger met rundvlees en kaas, en ga dan verder naar het volgende land!
Babymuizen-wijn? Alcohol met een vreemde twist

Babymuizen-wijn? Alcohol met een vreemde twist

De meesten in Nederland willen het liefst geen muizen in huis. De Chinezen en Koreanen juist wel! De muizen worden het hoofdingrediënt voor in hun speciale wijn die heel erg gezond schijnt te zijn. Oo…
Broodje hersenen? Vreemdste hamburgers ter wereld

Broodje hersenen? Vreemdste hamburgers ter wereld

Wat dacht je van een burger met jonge kalfshersenen, belegd met peperduur kaviaar of gewoon met een zoete geglazuurde donut? Het bestaat allemaal. In Nederland noemen we burgers ‘hamburgers’, terwijl…
Appetijtelijk of niet? Vreemd buitenlands voedsel

Appetijtelijk of niet? Vreemd buitenlands voedsel

Stamppot, snert en frikandel is allemaal typisch Nederlands voedsel dat wij beschouwen als ‘normaal’. Echter, zullen de meeste buitenlanders raar opkijken als ze ons (de beroemde kaaskoppen) een rauwe…
Gepubliceerd door Saivo op 14-07-2017, laatst gewijzigd op 14-07-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties